Bedre bygder - og byer

 

Bedre bygder - og byer https://www.facebook.com/groups/584069026221568

Bedre bygder - og byer – deling av grasrotengasjement for bærekraftig utvikling, trygghet og trivsel i et langt perspektiv. Reint på tide med bedre bevaring av natur, beiter for vilt og tamt. Ferdsel, arealbruk og klimautslipp innafor naturens rammer

Sida er blant annet inspirert av:

REINt på TIDe http://www.langfjellaseminaret.no/no/opprop_for_fjellreinen/

Planpause Geilo/Hol – Opprop.net https://www.opprop.net/planpause_geilohol

Nok hytter på Rauland(Vinje) no! https://www.facebook.com/groups/nokhytter

Den naturlige skolesekken – Utdanning for bærekraftig utvikling i praksis https://www.natursekken.no/

--------

600 interessert i bærekraft!

Etter knapt ett år i drift, har bærekraftgruppa «Bedre bygder» allerede passert 600 medlemmer. Dette gjør gjerne gruppa til Norges største fora for bærekraftig utvikling. – Det er flott at så mange engasjerer seg og deler kunnskap om bærekraft, sier initiativtaker Ola Vaagan Slåtten.

Pressemelding fra Langfjella.no 26.11.2022 kl. 0920

Bærekraftig utvikling handler om å gi fra seg garden eller kloden i bedre eller like god stand til neste generasjon. Alt folk skal ha trygghet og trivsel, men ikke overforbruke. Med økosystemene i «fritt fall» siden ca. 1970, så er det en jobb å gjøre: - Det er ingen vits i å grave seg ned, vi må heller se etter hvordan vi kan få ned overforbruket av areal og ressurser på en smart måte, sier Ola Vaagan Slåtten. Det private forbruket i Norge har doblet seg siden 1990, men også folketallet i verden har doblet seg, siden 70-tallet, så det er flere årsaker til det altfor høye ressursforbruket på kloden. – Det er ingen som har fasiten alene, men om mange nok leter sammen, kan en kanskje finne noen brukbare svar på spørsmål iblant, sier holingen.

Slåtten jobbet heltid med bærekraftig utvikling, lokalt, nasjonalt, nordisk, og i EU-prosjekter mv. fra 2005-2012, og deltid et par år etter det. Før og siden har det vært mest hobby. «Bedre bygder» på plattformen facebook er foreløpig et dugnadsprosjekt. – Jeg har bare tre jobber, så det er fint å ha en hobby også, sier tobarnsfaren med et glimt i øyet. Han er glad for at så mange forskere, forvaltere, fagfolk, samt veldig mange andre flinke og forstandige folk, er med og deler kunnskap om bærekraftig utvikling «på ekte», det er ikke så meningsfylt om en bare hiver på ordet «bærekraftig utvikling» på en sak til slutt, for å «grønnvaske», avslutter Slåtten.

 

https://www.facebook.com/groups/584069026221568